Levesek


Paradicsomleves

Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, só, paradicsomlé, olaj, liszt, pirospaprika, kagylótészta.
Elkészítése: Egy lábasba felteszünk annyi vízbe, hogy ellepje egy egész nem túl nagy hagymát főni, persze megpucolva. Egy darabig főzzük, aztán hozzáöntjük a paradicsomlét. Kicsit megsózzuk, mert minden édes cuccba kell egy kicsi só is. Ezután a tésztát (pici kagyló) rakjuk bele a levesbe. Közben a rántást is elkészítjük: Pici lábasba melegítünk olajat (keveset), beleszórunk kb. két kanál lisztet meg feleannyi pirospaprikát. Ezt összekeverve beleöntjük a levesbe folyamatos kavargatás mellett.

Bableves

Krumpligombócleves

Megjegyzés: Sonkalé kell hozzá. Húsvétkor ajánlatos.

Halászlé

Zöldborsóleves

Hozzávalók: Borsó, répa, fehérrépa, petrezselyem, só, pirospaprika, bors, olaj.
Elkészítése: Mirelitborsót olajon sóval el kezdem dinsztelni. Hozzáadom a karikára vágott répát és sárgarépát, majd kicsit később a felaprított petrezselymet, hogy megmaradjon az íze. Fedő alatt dinsztelem tovább. Ha megpuhult lisztet keverek és pirospaprikát hozzá, majd felöntöm vízzel. Megborsozom, és megsózóm még, ha nem elég jó. Galuska: 1 tojást + valamennyi lisztet összekavarok, és a levesbe beleszaggatom kanállal. Megfőzőm és kész.
Megjegyzés: Az Iglo borsó a finom.

Gombakrémleves

Fokhagyma krémleves

Húsleves

Lencseleves

Gulyásleves

2005. © Judit