|
Paradicsomleves
Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, só, paradicsomlé, olaj, liszt, pirospaprika,
kagylótészta.
Elkészítése: Egy lábasba felteszünk annyi vízbe, hogy ellepje egy egész
nem túl nagy hagymát főni, persze megpucolva. Egy darabig főzzük, aztán hozzáöntjük
a paradicsomlét. Kicsit megsózzuk, mert minden édes cuccba kell egy kicsi só
is. Ezután a tésztát (pici kagyló) rakjuk bele a levesbe. Közben a rántást is
elkészítjük: Pici lábasba melegítünk olajat (keveset), beleszórunk kb. két kanál
lisztet meg feleannyi pirospaprikát. Ezt összekeverve beleöntjük a levesbe folyamatos
kavargatás mellett.
Bableves
Krumpligombócleves
Megjegyzés: Sonkalé kell hozzá. Húsvétkor ajánlatos.
Halászlé
Zöldborsóleves
Hozzávalók: Borsó, répa, fehérrépa, petrezselyem, só, pirospaprika,
bors, olaj.
Elkészítése: Mirelitborsót olajon sóval el kezdem dinsztelni. Hozzáadom
a karikára vágott répát és sárgarépát, majd kicsit később a felaprított petrezselymet,
hogy megmaradjon az íze. Fedő alatt dinsztelem tovább. Ha megpuhult lisztet
keverek és pirospaprikát hozzá, majd felöntöm vízzel. Megborsozom, és megsózóm
még, ha nem elég jó. Galuska: 1 tojást + valamennyi lisztet összekavarok, és
a levesbe beleszaggatom kanállal. Megfőzőm és kész.
Megjegyzés: Az Iglo borsó a finom.
Gombakrémleves
Fokhagyma krémleves
Húsleves
Lencseleves
Gulyásleves
|
|